Referenties en werkwijze


Referentie Roy van Enkhuyzen, Business Development Manager Regio Oost, FME

Ramona is een doelgerichte dame met oog voor resultaat. Als teamleider heeft zij in een complex speelveld de opleiding technische bedrijfskunde deeltijd een stap verder gebracht. Ze kan taak en persoon goed scheiden. Ze kent het hoger onderwijs en het technisch bedrijfsleven goed, waardoor ze een goede sparringpartner is voor FME in het ontwikkelen van nieuwe proposities.


Referentie Ilja van Tongeren (teamlid )

Ik ken Ramona als een zeer bevlogen leidinggevende, met oog voor zowel de medewerker als het strategische doel van de organisatie. Ze is gericht op voortdurende ontwikkeling en verbetering binnen het project waarin ik haar het meest heb leren kennen; de ontwikkeling van een flexibele deeltijdopleiding HBO Technische Bedrijfskunde.

Duidelijk zichtbaar is haar resultaatgerichtheid, die echter nooit ten koste gaat van het oog voor de student, de klant, de collega en diens behoeften. Daarin stelt ze zich op als een faciliterend manager, waarbij ze telkens een goede samenwerking en afstemming voor ogen heeft en dit stimuleert om zo gezamenlijk de gestelde doelen te bereiken.

Referentie Elinor de Graaf (mw bedrijfsbureau)

Ik vind het mooi om te zien hoe je binnen een jaar structuur hebt weten te geven aan de nieuwe maar ook complexe opleidingsvormen. Het aanbrengen van structuur in complexe situaties past erg goed bij jou. Hierbij heb ik heb gezien dat onder andere de talenten “aanjager en vernieuwer” mooi tot uiting zijn gekomen, waarbij jij (ook in hectische periodes) goed overzicht weet te houden, voor jezelf maar ook voor het team. Duidelijk ben je als het gaat om het bewaken en aangeven van grenzen.

Werkwijze in het kort

Daadkrachtige instelling, uitstekende communicatieve vaardigheden en in staat om op verschillende niveaus te opereren. Een leiderschapstijl gebaseerd op samenwerking, zelfstandigheid en creativiteit, gecombineerd met analytisch denkvermogen en een sterk ontwikkeld netwerk-gen. Transparant in werken en doen, eerlijk en gedreven.

Uitgangspunt

Begeleiding van organisaties in het effectiever inrichten van processen en het aanleren van nieuwe werkmethoden. Innovatiegedreven op proces, inrichting en human capital.
Door

Aandacht voor de individuele organisatie (individu, teams en directie) maar ook de samenwerking tussen meerdere organisaties, waarbij complexe vraagstukken opgelost worden en nieuwe samenwerkingen nagestreefd worden.En

Aanjagen, samenbrengen, ontwikkelen en sterker maken van nieuwe initiatieven.

Dit alles met als doel een nieuwe en effectieve manier van (samen) werken te implementeren met een structurele inzet, dus ook gericht op de toekomst.